Arbetet bakom

Mer arbete bakom än man kanske tror...


Ögon och öron öppna för just de där möblerna som får hjärtat att ta ett glädjeskutt! Tålamod. Bekantas bekanta kanske vill bli av med något. Leta på loppis och auktion. Buda klokt. Is i magen.

 

Strippa möbel från föremål. Limma och spika det som sitter löst. Slipa. Spackla. Vänta. Beställa tillbehör.  Fixa något oväntat som dök upp. Slipa igen. Kvistlacka. Vänta. Blanda färg. Rätt nyans för just denna möbel. Grundmåla. Mellanslipa. Måla lager ett. Blunda och känn med handen - det som känns kommer att synas.

 

Slipa lite till. Måla lager två. Finslipa. Måla lager tre. Vänta och torka. Skruva på beslag, handtag och nyckelbrickor. Slipa och "ljusa" lådorna så de går lätt att dra in och ut. Mät ut måtten. Skriv text. Vänta på fotoljus som gör möbeln rättvis och visar en korrekt bild av verkligheten. Gör scenografin som ger förslag på hur möbeln kan matchas med annat i en miljö. Fotografera. Få ihop allt till sin helhet.

 

Fast det här behöver du inte alls fundera på. Välkommen in när det redan är färdigt!

Personlig tanke

Jag slutar aldrig förvånas över hur fint skick det är på gamla möbler många gånger. Gediget. Massivt trä. Efter att det värsta slitaget är bortarbetat finns där oftast en pärla under!